Klaus Iohannis se întâlnește cu liderii coaliției la Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat miercuri, la ora 12.00, pe cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare la consultări pe tema grevei din educaţie. Liderul UDMR Kelemen Hunor nu se află în Capitală, fiind la Cluj-Napoca, astfel că nu se ştie dacă va participa la discuţii. 

Pe agenda întâlnirii ar urma să se afle şi rotaţia la guvernare, având în vedere că premierul Nicolae Ciucă nu şi-a depus mandatul, conform protocolului coaliţiei, tocmai pentru a soluţiona criza din educaţie, au mai afirmat aceleali surse.

Liderii sindicali au avut marţi întâlniri şi la Palatul Victoria, şi la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Iohannis, declarându-se nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor.

Anunţul sindicaliştilor la finalul  întâlnirilor a fost acela că greva angajaţilor din Educaţie continuă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, după discuţiile cu sindicatele din educaţie şi în urma amplului protest de la Palatul Cotroceni al angajaţilor din sistemul de învăţământ, că rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale şi că sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale. Şeful statului  a anunţat că garantează încheierea unui acord politic privind revendicările salariale ale celor din educaţie.

Iohannis a îndemnat toate părţile angajate în dialogul instituţional să dea dovadă de responsabilitate şi flexibilitate în procesul de negociere şi să înţeleagă că soluţiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile şi solicitările profesorilor.