Iohannis: „Alegerile anticipate sunt în această fază prea mult”

iohannis legea referendumului

Președintele Klaus Iohannis a spus că retragerea ordonanței 13 privind grațierea și amnistia și eventual „demiterea chinuită” a unui ministru este cu certitudine un pas prea mic pentru a rezolva tensiunile din ultimele zile, însă convocarea alegerilor anticipate reprezintă o măsură care ar fi „în această fază prea mult”.

„Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile. Vrem să fim o națiune puternică, prosperă, o națiune care se poate mândri cu o justiție independentă (…) sau vrem să fim o națiune slabă, disprețuită și care pune totul în joc pentru a salva pe câțiva politicieni din situații dificile? Merită România acest sacrificiu?”, a spus Iohannis, într-un discurs în plenul reunit al Parlamentului.

„Ați câștigat, acum guvernați și legiferați, dar nu oricum. Nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează pedictibil, la lumina zilei. Conduceți, cei care ați câștigat alegerile, dar conduceți responsabil. Sunt mari așteptări din partea societății. Ce ați promis, faceți. Sunt mari așteptări din partea mediului economic. (…) Păstrați trendul ascendent, păstrați creșterea economică. Sunt așteptări mari de la partenerii noștri internaționali. România e o țară stabilă, puternică în regiune”, a mai spus șeful statului.

Parlamentarii PSD au părăsit plenul în timpul discursului lui Iohannis.

 


FOTO: Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *