Încă un mall turcesc: Cosmopolis Plaza se deschide în noiembrie

cosmopolis-complex-rezidential-newmoney

Ansamblul de locuințe Cosmopolis din nordul Bucureștiului va avea, din noiembrie, propriul centru comercial, o investiție de 2,2 milioane de euro. Opus Land Development, proprietarul proiectului Cosmopolis va deschide un strip mall pentru cei aproape 4.500 de locuitori ai complexului rezidențial.

Dezvoltat pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, Cosmopolis Plaza va avea ca ancoră un supermarket Carrefour. Centrul comercial va mai avea restaurante, cafenele, locuri de joacă pentru copii și chiar un salon de înfrumusețare. Complexul rezidențial este construit pe Centura Capitalei, în zona Ștefănești iar accesul locuitorilor către zone comerciale sau de divertisment este destul de greoi.

De acum rezidenții Cosmopolis, cei mai mulți – familii tinere, își pot face cumpărăturile sau petrece timpul liber aproape de casă. Un alt lucru foarte important pe care l-am luat în considerare când am pornit să schițăm planurile pentru acest strip mall, a fost să dăm posibilitatea antreprenorilor care sunt și rezidenți să își dezvolte afacerile, indiferent de mărime”, spune Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land Development.

Printre afacerile mici dezvoltate de antreprenorii care locuiesc în complexul Cosmopolis se numără un magazin de produse bio, un magazin pentru copii, o florărie, o patiserie și un magazine de dulciuri. Cosmopolis se întinde pe 800 de mii de metri pătrați, iar investițiile totale, din 2007 până în prezent, se ridică la peste 280 de milioane de euro.

Companiile de construcții din Turcia au fost primele care au deschis mall-uri în România. Primul proiect a fost București Mall din Vitan, în 1999, urmat de Plaza România, tot în Capitală, în 2004.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *