Hamas anunţă că armistiţiul temporar cu Israelul va începe joi la ora 10:00

Oficialul Hamas Moussa Abu Marzouk a afirmat, într-un interviu acordat postului de televiziune Al Jazeera, că armistiţiul temporar dintre gruparea palestiniană din Gaza şi Israel, care va permite eliberarea unora dintre ostatici, va intra în vigoare joi, la ora locală 10:00 (şi a României), relatează The Times of Israel.

Anunţul vine după ce Israelul a ajuns la un acord cu Hamas pentru o încetare a luptelor timp de patru zile şi eliberarea a cel puţin 50 dintre cei aproximativ 240 de ostatici răpiţi de Hamas la 7 octombrie, în schimbul eliberării a 150 de deţinuţi palestinieni minori şi femei din închisorile israeliene, deţinuţi pentru infracţiuni legate de securitate.

Acordul a fost aprobat de cabinetul israelian în cursul nopţii.

Abu Marzouk a declarat că majoritatea ostaticilor care urmează să fie eliberaţi au cetăţenie străină, fără a preciza dacă aceştia deţin şi paşapoarte israeliene.

Israelul a declarat că toţi ostaticii vor fi cetăţeni sau rezidenţi israelieni.

Nu există o confirmare imediată din partea Israelului, dar ministrul de externe Eli Cohen a declarat pentru radioul armatei din Israel că se aşteaptă ca procesul de transfer al ostaticilor să înceapă joi. El nu a oferit detalii exacte cu privire la numărul de ostatici care vor fi schimbaţi la început sau când exact se va întâmpla, scrie The Guardian.