Grupul Stadio Hospitality preia restaurantul Vacamuuu

Unul din principalii jucători pe piața premium a restaurantelor, Stadio Hospitality, a anunțat preluarea steakhouse-ului Vacamuuu situat în apropierea Pieței Floreasca din Capitală.

În urma acestei achiziții, Stadio își consolidează poziția pe piața restaurantelor din București. „Suntem încântați să adăugăm restaurantul Vacamuuu în familia Stadio Hospitality”, spune Radu Dumitrescu, CEO al grupului Stadio.

Specializat în preparate de carne de vită, Vacamuuu mai deține o măcelărie și un magazin alimentar premium. După tranzacție, Stadio Hospitality a anunțat că menține standardele de calitate ale produselor Vacamuuu și va continua dezvoltarea businessului. „Această achiziție reprezintă o oportunitate extraordinară de a extinde orizonturile noastre gastronomice și reflectă totodată viziunea noastră comună de a oferi fiecărui oaspete experiența perfectă”, adaugă Radu Dumitrescu.

Grupul Stadio a făcut de-a lungul timpului mai multe achiziții de restaurante din zona premium a pieței. Radu Dumitrescu spune că grupul pe care îl conduce se uită în continuare după noi achiziții, atât în Capitală cât și în alte orașe mari din țară. El spune că piața restaurantelor are potențial de creștere. Grupul Stadio a făcut achiziții inclusiv la începutul crizei sanitare declanșată de pandemia de COVID-19, când a preluat 18 Lounge și Stadio Herăstrău (fostul Embassy Park).

După această nouă achiziție, Vacamuuu se alătură celorlalte șase localuri deținute de grupul Stadio: NOR, 18 Lounge, Cișmigiu Bistro și cele 3 restaurante Stadio (Unirii, Universitate și Herăstrău). În 2019, Radu Dumitrescu a achiziționat și platforma Restograf pe care a transformat-o în aplicație de rezervări la restaurant. Grupul condus de Radu Dumitrescu estimează că până la sfârșitul lui 2023 va ajunge la o cifră de afaceri de circa 90 de milioane de lei.