FSC a retras certificatul de calitate al Holzindustrie Schweighofer

Forest Stewardship Council (FSC) i-a retras certificatul de calitate grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, act care atestă faptul că pădurile sunt administrate responsabil, și a decis să se disocieze de grup, potrivit comunicatului publicat pe site-ul organizației.

Decizia a fost luată de către Consiliul Internațional Director FSC după ce informații suplimentare au fost aduse în atenția board-ului.

Compania explică, într-un comunicat transmis vineri, că privește decizia FSC de a se disocia de grup ca pe un prilej de a-și intensifica eforturile de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România.
„În 2017, Grupul Schweighofer investește aproximativ un milion de euro în noul său sistem de control. Compania este hotărâtă să facă tot ce îi stă în putere să convingă FSC și ceilalți factori interesați de eficiența acestui nou sistem”, au precizat reprezentanții companiei.

Holzindustrie Schweighofer are cinci puncte de producție în România: Sebeș, Rădăuți, Reci, Siret și Comănești. Unitățile generează circa 3.500 de locuri de muncă directe și peste 10.000 de joburi indirecte, în industrii conexe.

În fabricile Holzindustrie Schweighofer din România este prelucrat superior un volum de 1,2 milioane de metri cubi de cherestea anual, adică 71% din cantitatea de cherestea produsă în țară.

Din octombrie 2015, grupul austriac mai are un gater și în Germania.

 


FOTO: Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *