Farmexim și HelpNet, preluate de o companie germană cu afaceri de peste 24 de miliarde de euro

Distribuitorul de medicamente Farmexim și lanțul de farmacii Help Net Farma, companii controlate de omul de afaceri Ovidiu Buluc (Foto), au fost preluate de nemții de la PHOENIX Group, cu venituri de peste 24 de miliarde de euro.

Cifrele tranzacției nu au fost publicate, însă Ziarul Financiar estima că afacerea Farmexim-PHOENIX s-ar ridica la 100 de milioane de euro. Grupul german este prezent în 13 state din Europa, unde deține peste 2.000 de farmacii și 152 de centre de distribuție.

„Sectorul românesc de sănătate se dezvoltă într-un mod dinamic. Achizitia ne bătătorește calea spre servirea acestei piete în crestere, în care nu aveam afaceri. Cultura corporatistă a Farmexim și Help

Net este compatibilă cu cea a noastră. Suntem ferm convinși că vom dezvolta cu succes afacerea alături de această echipă puternică de management”, a spus Oliver Windholz, CEO al PHOENIX Pharma SE.

Farmexim și HelpNet sunt ambii jucători importanți pe piața angro și cu amănuntul din domeniul farmaceutic din România. Acest lucru se potriveste cu abordarea PHOENIX de a fi un furnizor de servicii medicale integrate.

Fondată în 1990 de Ovidiu Buluc, Farmexim a fost prima companie privată de import și distribuție a produselor farmaceutice din România și în prezent are aproximativ 800 de angajați. În 2016, vânzările au depășit 400 de milioane de euro, iar cele zece centre naționale de distribuție furnizează medicamente pentru aproximativ 3900 de clienți – în principal farmacii și spitale.

Help Net Farma să dețină și să operează lanțul de farmacii HelpNet. Retailerul este printre primele cinci lanțuri farmaceutice din Romania, cu o retea de aproximativ 220 de farmacii în întreaga țara. Aproximativ 1.600 de angajați oferă servicii de înaltă calitate pentru pacienți și furnizează medicamente pentru mai mult de 2,5 milioane de clienți.

„Sunt convins că PHOENIX va continua succesul și popularitatea companiilor Farmexim și HelpNet ca afacere de familie și un important furnizor de servicii medicale europene. Transferul afacerii de la familie la familie este de o mare importanță pentru că nimeni nu poate înțelege valoarea unui produs construit de la zero decât cineva care a urcat pe acel drum”, a declarat acționar majoritar Ovidiu Buluc, care a semnat contractul.

El a mai adăugat că managementul actual al celor două companii va continua să lucreze alături de noul proprietar, asigurând o dezvoltare de afaceri prosperă pentru Farmexim și HelpNet.


Foto: Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *