Explozie la un magazin Dedeman din Botoşani. Numărul victimelor a ajuns la 15

UPDATE. Numărul victimelor exploziei de la magazinul Dedeman din Botoşani a ajuns la 15, potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani, Ştefan Bercea. Una dintre victime este minoră.

____________________________________________________________________________

UPDATE: Patru pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc, vineri dimineaţă, la magazinul Dedeman din municipiul Botoşani se află în stare gravă, doi dintre aceştia fiind intubaţi, a informat Ministerul Sănătăţii.

„Până în momentul de faţă s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienţi fiind intubaţi. Pacienţii prezintă arsuri de diferite grade într-o proporţie de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului”, afirmă sursa citată.

Doi dintre pacienţii aflaţi în stare gravă vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi, iar doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

„Imediat dupa producerea incidentului, Ministrul Sănătăţii împreună cu Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă au luat legătura cu UPU Botoşani, Serviciul de Ambulanţă Botoşani, precum şi cu Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon, pentru asigurarea cât mai rapidă a asistenţei medicale pentru pacienţii răniţi”, se arată în comunicat.

_____________________________________________________________________________

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri dimineața, la un magazin Dedeman din Botoşani.

12 oameni sunt răniți, toți angajați ai magazinului, dintre care unul în stare gravă. Încă sunt căutate eventuale victime. 110 angajați și clienți s-au autoevacuat. Este investigată o posibilă problemă la centrala termică, aflată sub etajul administrativ al complexului comercial.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că un avion şi un elicopter sunt pregătite în cazul în care este nevoie ca persoanele rănite să fie trimise de la Bucureşti.

Potrivit acestuia, nu au fost înregistrate decese. „La acest moment sunt zece persoane rănite. Persoanele rănite toate sunt conştiente. Nu avem decese. Sunt pe drum două elicoptere de la Iaşi şi Galaţi în cazul în care sunt răniţi grav să fie preluaţi. Pompierii sunt deja în curs de lichidare a incendiului.

Cei care sunt răniţi, din primele informaţii, dacă nu apare altceva, sunt toţi angajaţi ai magazinului. Echipele medicale îi evaluează. Avem un avion şi un elicopter pregătite în cazul în care este nevoie să fie trimise de la Bucureşti, la nevoie”, a afirmat şeful DSU pentru Agerpres.

La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.