Elon Musk, chemat în instanță: Miliardarul este acuzat de manipularea criptomonedei Dogecoin

elon musk tesla spacex afp mediafax newmoney

Elon Musk este acuzat de folosirea de informaţii confidenţiale într-o acţiune colectivă în justiţie propusă de investitori care îl acuză pe CEO-ul Tesla că a manipulat criptomoneda Dogecoin, ceea ce le-a provocat pierderi de miliarde de dolari, transmite News.ro.

Într-un dosar depus miercuri seara la tribunalul federal din Manhattan, investitorii au spus că Musk a folosit postări de pe Twitter, influenceri online plătiţi, apariţia sa din 2021 la ”Saturday Night Live” de la NBC şi alte ”casdocări publicitare” pentru a tranzacţiona profitabil pe cheltuiala lor prin mai multe portofele Dogecoin, controlate de el şi Tesla.

Potrivit investitorilor, aceste fapte includ și mutarea făcută de Musk atunci când a vândut Dogecoin în valoare de aproximativ 124 de milioane de dolari, în aprilie, după ce a înlocuit logo-ul păsării albastre al Twitter cu logo-ul câinelui Dogecoin Shiba Inu, ceea ce a dus la o creştere cu 30% a preţului Dogecoin.

”O campanie intenţionată de lătrat de carnaval, manipulare a pieţei şi comerţul privilegiat” i-a permis lui Musk să fraudeze investitorii, să se promoveze pe sine şi pe companiile sale, se arată în dosar.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a refuzat să comenteze joi. Un avocat al Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Avocatul investitorilor nu a răspuns imediat unei cereri separate pentru comentarii.

Investitorii l-au acuzat pe Musk, cel mai bogat om din lume, că a crescut în mod deliberat preţul Dogecoin, cu peste 36.000% în doi ani, şi apoi l-a lăsat să se prăbuşească.

Ei au inclus ultimele acuzaţii într-o a treia plângere modificată, într-un proces care a început în iunie anul trecut.

Musk şi Tesla au cerut în martie respingerea celei de-a doua plângeri modificate, numind-o ”o operă fantezică de ficţiune”, iar pe 26 mai au declarat că un alt amendament este nejustificat.

Într-un ordin de miercuri, judecătorul de district american Alvin Hellerstein a spus că va accepta ”probabil” a treia plângere modificată, spunând că inculpaţii nu ar fi probabil prejudiciaţi.