Dating-ul feminist aduce profituri record

Firma care deține site-ul de relații amoroase Badoo și aplicația de dating Bumble, supranumită „Tinderul feminist”, este evaluată la 3 miliarde de dolari. 

Potrivit TechCrunch.com, informația apare în contextul în care miliardarul ruso-britanic Andrey Andreev și-a vândut cota de 19% pe care o deținea la firma britanică MagicLab, care operează platfromele de dating. Cumpărătorul este fondul american de investiții Blackstone. Andrey Andreev este cunoscut mai ales ca fondator al Badoo, o rețea socială de dating, pe care a deschis-o în anul 2006.

Bumble, o aplicație de dating tot mai populară în SUA și Marea Britanie, a fost fondată în anul 2014 de către Andrey Andreev și Whitney Wolfe Herd, co-fondatoare a mai celebrei Tinder. În acel an, Herd părăsise Tinder și a fost bucuroasă să lucreze cu Andreev la o aplicație de relații mai feministă.

Femeia preia iniţiativa în dating-ul online

Bumble are o serie de funcționalități apreciate mai degrabă de către femei. De exemplu, dacă o femeie și un bărbat intră în legătură prin aplicație – adică fac match – femeia este cea care trebuie să inițieze o conversație, iar în caz contrar legătura se pierde în 24 de ore. De asemenea, există și un mod „BFF” (best friends forever – cei mai buni prieteni), prin care utilizatorii își caută amici.

În urma tranzacției anunțate în presa americană, miliardarul ruso-britanic a ieșit din ambele afaceri, iar Whitney Wolfe Herd a fost numită CEO pe tot business-ul. Anul acesta și tenismena americană Serena Williams, care are o avere estimată la 180 de milioane de dolari, a devenit acționar la Bumble.

Aplicaţia funcţionează pe aceleaşi principii ca şi Tinder, unde utilizatorii se văd şi dacă se plac pot iniţia o conversaţie, însă Bumble le-a dat puterea femeilor, care pot prelua controlul interacţiunii cu partenerii virtuali.

Foto: Needpix