Cuptorul Moldovencei și-a deschis un nou punct de lucru în Iași
Lanțul de cofetării Cuptorul Moldovencei a inaugurat, miercuri, un nou punct de lucru în Iași. Spațiul găzduiește un laborator nou, dar și un punct de desfacere.
Investiția totală se ridică la peste 200 de mii de euro. Cele mai costisitoare au fost echipamentele achiziționate, în valoare de 150.000 de euro. Amenajarea spațiului a costat 50.000 de euro, iar pentru elaborarea și implementarea conceptului creativ s-au plătit circa 4.000 de euro.
Amenajarea noii cofetării din Iași a fost coordonată de o echipă de arhitecți români. „Noul punct de lucru, cu un design și concept creativ noi, va îmbina modernitatea cu tradiția, într-un spațiu cald și primitor”, anunță reprezentanții lanțului de cofetării din Moldova.
Până în 2018, afacerea se va extinde și în centrele comerciale, prin dezvoltarea conceptului de „insulă”, speră Nicoleta Hrițcu, fondatoarea cofetăriilor Cuptorul Moldovencei.
„Nu ne vom opri însă aici, ci vom introduce sistemul de francizare pentru cei care vor să aducă gusturile moldovenești în orașul lor. Modelul de business este unul ușor de standardizat și controlat, cu puține variabile, dar cu o marjă bună de profit. Plănuim să lansăm în Iași, pentru testare, ca mai apoi să poată fi extins la nivel național”, a precizat Nicoleta Hrițcu.
Cifră de afaceri în creștere cu 30%
Un alt obiectiv este pregătirea planului pentru fabrica de biscuiți, „pe care dorim să o inaugurăm în anul 2020. Estimăm că investiția va fi de maximum 800.000 de euro, bani pe care sperăm să-i obținem din fonduri europene nerambursabile“, a declarat Nicoleta Hrițcu.
Până la finalul anului 2017, Cuptorul Moldovencei își propune să opereze la capacitate maximă cu două laboratoare, patru puncte de desfacere în oraș și o „insulă“.
Estimările pentru cifra de afaceri de anul acesta, odată cu deschiderea noului punct de lucru, se ridică la peste 800.000 de euro, în creștere cu peste 30%, față de 600.000 de euro, cifra de afaceri raportată pentru 2016.
Cuptorul Moldovencei este o afacere locală din Iași, pornită în anul 2013. Interesată de deserturile tradiționale din zonă, Nicoleta Hrițcu a decis să transforme în afacere această pasiune. Lanţul de cofetării creează şi vinde deserturi tradiţional moldoveneşti, prăjituri cunoscute în România, dar și produse originare din Republica Moldova.