Cum poți instala Android Auto pe absolut orice mașină

În timp ce compatibilitatea cu Android Auto wireless se extinde pe mai multe telefoane, există încă multe unități și playere media în mașină la care nu te poți conecta fără a folosi un cablu. Aici intervine un dispozitiv numit „AAWireless”, care își propune să adauge suport wireless pentru cât mai multe unități Android Auto cu putință.

Dispozitivul AAWireless este dezvoltat de Emil Borconi-Szedressy, care a dezvoltat conceptul original folosind un telefon secundar (și are mai multe aplicații Android Auto publicate) și Chiel Prins, care a contribuit la crearea hardware-ului personalizat mai nou și a software-ului bazat pe Linux. Adaptorul se conectează la mașină prin USB și creează un semnal wireless pentru a utiliza Android Auto, eliminând necesitatea unui cablu între telefonul dvs. și mașină.

Android Auto wireless pe orice mașină

Echipa de dezvoltare spune că a testat AAWireless pe cât mai multe mașini și unități posibil, deși există întotdeauna posibilitatea ca unele unități să nu fie niciodată compatibile, datorită implementărilor diferite ale Android Auto și a conectorilor USB de la bord. Aplicația pentru smartphone necesită, de asemenea, Android 9 Pie sau o versiune ulterioară.

Proiectul a cerut 220.000 de dolari pe site-ul de crowdfunding Indiegogo pentru a fabrica plăci personalizate și pentru a crea un design industrial pentru carcasă. Proiectul a fost finanțat, iar data estimată de lansare este decembrie 2020.