Cod roșu de ploi torențiale și grindină în Capitală şi două judeţe. Copaci căzuţi şi trafic dat peste cap

UPDATE. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov anunţă că 12 autoturisme au fost afectate în Capitală şi unul în judeţul Ilfov în urma fenomenelor meteo extreme de marţi după-amiază.

ISUBIF a intervenit pentru degajarea a 25 copaci căzuţi pe carosabil şi autoturisme, ridicarea a două elemente de construcţie, evacuarea apei de pe 11 străzi inundate, din 27 de locuinţe şi 11 curţi. De asemenea, a acţionat în opt localităţi din Ilfov pentru înlăturarea a trei copaci căzuţi, evacuarea apei din opt locuinţe şi de pe două străzi.

”Azi s-au dat două mesaje RO-Alert pe Bucureşti şi Ilfov, iniţial fiind anunţat cod portocaliu care ulterior a fost ridicat la cod roşu. Până acum sunt peste 120 de solicitări de sprijin din partea populaţiei adresate pompierilor prin 112. Este posibil că numărul să crească. Cel mai important lucru este că nu avem victime”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Raed Arafat, respingând criticile celor care au semnalat defazarea celor de la ISU în emiterea cu întârziere a mesajelor de avertizare Ro-Alert.

Municipiul Bucureşti şi opt localităţi din judeţul Ilfov s-au aflat marţi, până la ora 18,30, sub Cod roşu de furtună, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Până la ora 18,30, în zona municipiului Bucureşti au fost averse torenţiale care au depăşit 40 – 50 de litri/mp, descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni. În zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 de litri/mp.

Fenomene similare au fost anunţate până la aceeaşi oră şi în localităţile Jilava, Măgurele, Vidra, Bragadiru, 1 Decembrie, Clinceni, Cornetu, Copăceni din judeţul Ilfov.

Două județe și Capitala au intrat sub cod roșu de ploi torențiale și grindină de mici și medii dimensiuni. Este vorba de județele Ilfov și Giurgiu. De asemenea, au fost emise mesaje RO-ALERT.

Se vor semnala: averse torențiale care vor depăși 40…50 l/mp – în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni. Avertizările sunt valabile până la ora 18:30.

În urma ploilor, mai multe tramvaie erau blocate de la intersecția Bulevardul Timișoara cu Strada Brașov până la Ghencea. Potrivit Digi 24, călătorii coborau din tramvaie și o mergeau pe jos.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pe Cal.13 Septembrie/ Drumul Sării, , Bd. Mărășești, Bd. Timișoara, Str. Brasov, vehiculele STB sunt blocate din cauza acumulărilor de apă.

Pe Str. Delea Nouă, o parte din troleibuzele liniilor 70, 79, blocate din cauza unui copac căzut pe rețea.

Pe Str. Izvorul Rece sens Piața Reșița, o parte din troleibuzele liniei 79, blocate, copac căzut pe rețea.

Pe Str. Zețarilor, vagoanele sunt blocate din cauza acumulării de apă”, arată un comunicat STB.

De asemenea, stația de metrou Valea Ialomiței a fost inundată.

„Din cauza ploii torențiale de astăzi, manifestată cu intensitate, echipele Metrorex au intervenit cu operativitate, acolo unde situația a impus-o, pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară normal”, arată un comunicat al Metrorex.