Ciucă promite soluţionarea reformei pensiilor speciale după rocada la guvernare

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că, după rocada guvernamentală, va fi reluată îndeplinirea jalonului din PNRR privind reforma pensiilor speciale.

„Avem încă o perioadă de timp în care putem să le îndeplinim pe toate”, a adăugat premierul PNL. „România nu poate să-şi permită să rişte pierderea acestor bani, motiv pentru care se va merge cu derularea şi îndeplinirea tuturor jaloanelor şi ţintelor din PNRR. Am discutat şi în şedinţa de Guvern de ieri (joi – n.r.) unde ne aflăm.

Sunt 72 sau 74 de jaloane care trebuie îndeplinite pentru cererea de plată numărul 3”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat vineri la Piatra Neamţ despre reforma pensiilor speciale şi riscul ca ţara noastră să piardă bani din PNRR, în contextul neîndeplinirii jalonului respectiv.

Premierul a adăugat că „avem deja 53 dintre ele, dacă reţin bine, îndeplinite”. „Am aprobat ieri (joi – n.r.) ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene să le încarce în platformă, astfel încât să nu mai pierdem timpul. Sunt cele care nu au fost încă soluţionate.

Odată ce ne aşezăm cu toate problemele acestea care ţin de rocada la guvernare, reluăm şi le soluţionăm. Avem încă o perioadă de timp în care putem să le îndeplinim pe toate”, a concluzionat şeful Executivului.