Chevron cumpără compania Hess, pentru 53 de miliarde de dolari

preț petrol getty newmoney

Chevron a anunţat luni că a ajuns la un acord să cumpere compania Hess pentru 53 de miliarde de dolari, sub formă de acţiuni, aceasta fiind a doua megafuziune propusă printre cei mai mari jucători petrolieri din SUA, după ce Exxon Mobil a oferit 60 de miliarde de dolari pentru Pioneer Natural Resources, la începutul acestei luni, transmite News.ro.

Acordul propus măreşte concurenţa dintre Chevron, cel de-al doilea mare producător american de petrol şi gaze după Exxon, punând grupul în concurenţă directă cu rivalul său mai mare pentru a dezvolta foraje în Guyana, unde industria petrolului este în dezvoltare.

Acordul semnalează, de asemenea, planurile Chevron de a continua să stimuleze investiţiile în combustibili fosili, deoarece cererea de petrol rămâne puternică, iar marii producători folosesc achiziţiile pentru a-şi reface stocurile după ani de investiţii insuficiente.

Chevron a oferit 1,025 dintre acţiunile sale pentru fiecare acţiune deţinută de Hess, sau 171 USD per acţiune, ceea ce implică o primă de aproximativ 4,9% faţă de preţul de la ultima închidere a bursei.

Valoarea totală a tranzacţiei este de 60 de miliarde de dolari, inclusiv datoria.