Ce să porți la o întâlnire de afaceri? Descoperă 5 idei de ținute pentru bărbați (P)

Este greu de ignorat că în lumea de astăzi, îmbrăcămintea casual domnește. Deci, ce înseamnă asta când mergi la muncă? Ce este foarte la modă atunci când vine vorba de ținuta de birou este codul vestimentar business casual.

Istoria ținutelor casual pentru bărbați

Până în ultimii ani, codul vestimentar Business Casual nu a existat. Erau pur și simplu haine de zi și haine office sau elegante. Cea mai lejeră ținută pe care o putea purta un domn ar fi fost poate un costum de tweed pentru o plimbare în parc. La începutul secolului, cravata neagră și-a pus amprenta, iar smokingul a depășit popularitatea codului vestimentar al cravatei. Costumele office au devenit hainele standard de zi timp de decenii.

Când au început să se schimbe lucrurile?

Totul a început cu Aloha Fridays, cand dominolor li se permitea ca vinerea sa poarte tinute lejere, de tip camasa de vara, colorata si larga impreuna cu pantaloni confortabili. Inainte de asta nu exista nicio dezbatere despre ceea ce este „potrivit biroului” când vine vorba de hainele. Îți puteai purta ținutele casual acasă în weekend, dar în cea mai mare parte a săptămânii, erai într-un costum.

5 sfaturi pentru a obtine ținute potrivite pentru întâlniri de afaceri

Vestimentația pentru o întâlnire de afaceri o vei alege în funcție de tipul de întâlnire. Este foarte important să acorzi atenție la detalii și să alegi piese vestimentare și accesorii simple, de calitate. Nu alege niciodată obiecte care par ieftine.

Este necesar să acorzi atenție codului vestimentar care se cere la locul de muncă. Astfel poți purta un outfit in stil formal, smart casual sau casual. In cazul întâlnirilor de afaceri formale, îmbrăcămintea este sobră, cu linii simple și necesită purtarea cravatei. În cazul ținutelor smart casual sau cele casual este permisă o libertate mai mare de alegere. Poți include în ținute printuri sau accesorii mai îndrăznețe. Alege cămăși din oferta https://modivo.ro/c/barbati/imbracaminte/camasi și obține cele mai reușite ținute office.

Alege să porți culori neutre. Acest lucru este valabil atât pentru barbati, cat si pentru femei. Se recomandă articolele vestimentare în culori neutre, cum ar fi tonuri de gri, de albastru si de maro. Poți sa introduci și alte nuanțe, dacă ținuta este una mai puțin formală, de tip smart casual, și poți învăța 4 moduri trendy de a purta tricouri polo pentru bărbați.

Alege încălțăminte simplă, din piele. Pentru o întâlnire de afaceri formală sunt obligatorii pantofii clasici pentru bărbați, precum cei de tip oxford și sunt recomandati cei simpli, din piele in culori neutre. Aceștia se vor potrivi foarte bine atât cu îmbrăcămintea formală, cât și cu o pereche de blugi, cum ar fi cei de la https://modivo.ro/c/barbati/imbracaminte/blugi

Alege accesorii minimaliste. De exemplu, dacă porți ochelari de vedere, optează pentru o pereche minimalistă, cu rame discrete. În plus, cravata și butonii clasici nu trebuie să lipsească din ținutele bussines. Indiferent de tipul întâlnirii de afaceri nu încărca ținuta cu prea multe accesorii.

Accesorizează ținuta cu o geantă de tip office. Aceasta ar trebui să fie din piele, încăpătoare, astfel încât să ai la îndemână tot ce este necesar, cum ar fi laptop, documente, agenda, instrumente de scris etc.

5 idei de ținute pentru o întâlnire de afaceri, în ordinea în care acestea se pretează în funcție de importanța întâlnirii, ar fi ținută elegantă, ținută office, ținută casual bussiness, ținută smart casual și ținută casual. Alege o ținută elegantă la semnarea unui contract important sau la negocierea pentru începerea unor lucrări noi, sau o ținută casual dacă te întâlnești cu parteneri de afaceri pe care îi cunoști de foarte mult  timp și cu care ai o colaborare apropiată.