Ce oportunități au astăzi executivii când vine vorba de accesarea unor programe de învățare

Economia bazată pe inovație a intrat într-o nouă eră, generând provocări fără precedent și oportunități inimaginabile pentru executivi. Disrupția, care odinioară era o amenințare specifică anumitor industrii, a devenit acum o provocare universală pentru toate domeniile de activitate. Noua abordare a inovației a generat o anxietate imensă și ambiguitate, accelerând disrupțiile în aproape fiecare industrie.

În acest context, liderii de piață se confruntă astăzi cu amenințări din partea unor concurenți aparent nesemnificativi, care pot schimba status quo-ul peste noapte prin tehnologii sau produse inovatoare. Totuși, aceste schimbări oferă oportunități imense pentru cei pregătiți. Așa s-au concretizat și programele de Executive Education, disponibile în România, pornind de la nevoile liderilor din business. Un exemplu vine de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, care a dat startul înscrierilor în programele de Executive Education pe care le va derula în 2025 împreună cu universități world-class din Statele Unite ale Americii. ”Programele, unice în România și total diferite de ceea ce înseamnă un program de tip MBA – indiferent de forma sa de organizare, răspund nevoilor reale cu care se confruntă companiile și liderii acestora în momentul de față, participanții urmând să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare pentru a avea succes într-un mediu de afaceri în continuă schimbare”, potrivit unui comunicat de presă.

Participarea la aceste prograame nu este condiționată de un anumit nivel al pregătirii educaționale formale, admiterea prioritizând realizările profesionale și experiența în leadership a candidaților, pentru a asigura un grup de participanți cu un impact semnificativ și un potențial al experienței educaționale ridicat.

„Networkingul este un element central al acestui program, participanții având oportunitatea să interacționeze cu colegi din diverse industrii, să colaboreze cu profesori de top în domeniile lor de cercetare și activitate, respectiv să viziteze și să cunoască companii americane inovatoare. La final, mulți dintre ei își construiesc o rețea profesională solidă. De altfel, programele noastre de Executive Education oferă o șansă exclusivă în România și anume, o experiență americană autentică și extrem de complexă. Întregul proces educațional are la bază specificul cultural al celor mai bune școli americane de business. Mai mult decât atât, participanții la aceste programe au oportunitatea de a interacționa și de a stabili legături cu comunitatea academică și de afaceri a românilor din Statele Unite, care fac parte din comunitatea UBB Alumni US Chapter”, explică conf.univ.dr. Răzvan V. Mustață, decanul UBB-FSEGA. Programul Leading and Managing Innovation se află la a treia ediție și este organizat de UBB-FSEGA în parteneriat cu UNC Kenan-Flagler Business School din SUA.

„Programul de Executive Education Leading and Managing Innovation se adresează reprezentanților din top managementul companiilor, dar și antreprenorilor sau consultanților care își doresc să dezvolte o perspectivă cuprinzătoare despre ce înseamnă să conduci echipe într-o economie bazată pe inovație. Pe parcursul programului, participanții au posibilitatea să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare pentru a avea succes în mediul de afaceri în continuă schimbare de astăzi, dar mai ales vor avea capacitatea de a dezvolta procese inovative în cadrul companiilor în care activează”, mai spune decanul UBB-FSEGA.

Sursa foto – Getty Images