Câți bani pot câștiga Meghan Markle și Prințul Harry după ce au părăsit Casa Regală

Renunțarea la statutul de membrii seniori ai Casei Regale Britanice a venit ca o ușurare pentru Meghan Markle și Prințul Harry. Cei doi și-au dorit să obțină independența față de Coroană, inclusiv din punct de vedere financiar.

Ducii de Sussex ar putea încasa câte 500.000 de dolari din postura de speakeri la evenimente private, spun specialiști din domeniu citați de TMZ. Conform publicației, reprezentanții GDA Speakers, companie care rezervă celebrități care să țină prelegeri la evenimente private, susțin că onorariul pentru o celebritate variază între 200.000 și 300.000 de dolari pentru un eveniment.

În cazul celor doi foști membrii ai Casei Regale, tariful ar putea fi mai mare. Mai mult, Meghan și Harry ar putea încasa cu ușurință între 8 și 10 milioane de dolari, în avans, pentru publicarea unei cărți. Estimarea îi aparține lui Darren Prince, fost impresar sportiv.

Instagram, comoara din online

Când prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au anunţat, săptămâna trecută, plecarea din familia regală, vestea nu a fost transmisă printr-un comunicat de presă regal şi nici în presa britanică, ci printr-o postare pe Instagram. Într-un mesaj adresat celor 10,7 milioane de followers, cuplul a planificat detaliat să renunţe la îndatoririle regale, să-şi retragă fiul din atenţia tabloidelor şi să devină „independent din punct de vedere financiar”.

Ducele şi ducesa de Sussex nu au explicat cum îşi vor asigura independenţa financiară, singura intenţie pe care au transmis-o fiind „lansarea unei noi entităţi caritabile” (se pare că cuplul valorează deja aproximativ 30 de milioane de dolari). Internetul a început să speculeze care va fi următoarea mutare. Investiţii în acţiuni? Fonduri de investiţii? Sau, dacă luăm în calcul  platforma unde iniţial au făcut anunţul, ce se va întâmpla dacă prinţul Harry şi Meghan ar deveni influenceri pe Instagram?

Viaţa familiei regale are toate atuurile şi toate pârghiile ”influencerului”, cum ar fi să fie înconjurat de persoane importante tot timpul sau să aibă o influenţă puternică asupra tendinţelor în materie de rochii de mireasă pentru anul următor. Şi, deşi ducele şi ducesa de Sussex nu au dat niciun indiciu că intenţionează să devină influenceri profesionişti, puţini oameni sunt mai bine pregătiţi să-şi assume acest rol. Întrebarea este cum ar putea arăta veniturile celor doi dacă perechea şi-ar monetiza puterea în social media, scrie wired.com.

Influencerii sunt o nişă ”multimiliardară” a maşinăriei de publicitate online. În mod obişnuit, aceştia câştigă bani printr-o combinaţie de postări plătite, link-uri de afiliere, parteneriate cu branduri şi publicitate mascată. Cei mai renumiţi influenceri pot obţine dintr-o postare chiar şi câteva sute de mii de dolari. Conţinutul video aduce venituri chiar şi mai mari. De pildă, posesorii de canale YouTube cu 3 milioane de abonaţi pot încasa 40.000 de dolari pe un filmuleţ.

Marketingul virtual, puşculiţa cuplului regal

Având în vedere vizibilitatea lor şi poziţia lor unică în societate, experţii estimează că ducele şi ducesa de Sussex ar putea avea venituri semnificativ mai mari decât influencerul mediu. De fapt, poziţia celor doi este atât de rar întâlnită, încât momentan nu ar putea fi evaluată, spune Gil Eyal, CEO al companiei HYPR de analiză de brand. „Dacă ar trebui să fac o primă estimare, un milion de dolari cred că ar fi un punct de pornire pentru o rată per post pentru Meghan”, spune Eyal, adăugând însă că va fi necesară o selecţie a tematicii de conţinut.

Meghan Markle, care a coordonat propriul blog de stil, The Tig, a distribuit #ads şi postări cu coduri de marketing către milioane de utilizatori, care au urmărit-o în mare parte pentru stilul de viaţă, bunăstarea şi stilul vestimentar. Pe măsură ce relaţia cu Prinţul Harry a devenit din ce în ce mai cunoscută publicului, baza ei de fani a crescut constant. Înainte de a-şi şterge complet conturile personale în 2018, potrivit BBC, Meghan Markle avea 3 milioane de urmăritori pe Instagram.