Bursa de Valori București și NewMoney lansează „Prima mea investiție”, o carte care scoate la lumină ceea ce înseamnă să fii investitor

Bursa este pentru toată lumea, așa ar putea suna mottoul cărții „Prima mea investiție” – o inițiativă a Bursei de Valori București (BVB) -, pe care NewMoney o oferă ca supliment cititorilor în următoarele două numere ale revistei.

„Prima mea investiție” este poate mai puțin despre investiții și mai mult despre experiența unor oameni a căror pasiune comună este bursa. Unii sunt investitori din perioada liceului, de la 17 ani, alții au început să prindă gustul pieței de capital abia după împlinirea vârstei de 50 de ani, însă toate poveștile incluse în această carte reprezintă un bun barometru al stării de spirit pe care bursa ți-o poate da.

Chiar dacă o statistică neoficială spune că, în România, există doar 70.000 de conturi de tranzacționare la bursă (cu precizarea că doar 10.000 dintre acestea aparți unor investitori activi), companiile listate la BVB oferă cel mai ridicat randament al dividendelor din lume, conform mai multor studii, unul fiind realizat de banca de investiții Berenberg. Performanța se explică prin numărul mare de companii de stat prezente pe bursă, care sunt obligate să acorde dividende, prin lege.

Totuși, și companiile private au devenit din ce în ce mai active pe bursă, listarea operatorului telecom Digi sau a furnizorului de servicii medicale private MedLife fiind doar câteva exemple de mutări care au transformat BVB într-una dintre cele mai dinamice piețe de capital din regiune din ultima perioadă.

Fără pretenții didactice, cartea „Prima mea investiție” este o bună sursă de inspirație pentru cei care au trac sau, după caz, temeri legate de o investiție la bursă.

„Prima mea investiție” este editată de NewMoney și este oferită ca supliment abonaților și cumpărătorilor din rețeaua Inmedio în numărul 21 al revistei (care apare pe piață pe 7 august), respectiv clienților din lanțurile de benzinării în numărul 22 (care apare pe 28 august).

Prindeți curaj, faceți primul pas și deschideți „Prima mea investiție”. Lectură plăcută!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *