Braşov: Explozie la un depozit de artificii din incinta Uzinei Tohan

incendiu california

Primarul din Zărneşti, Alexandru Igrişan, a declarat miercuri seara că explozia s-a produs la un depozit de artificii privat, aflat în incinta Uzinei Tohan.

Reprezentanţii ISU Braşov au anunţat că un bărbat de 33 de ani a murit în urma exploziei iniţiale, întrucât se afla în depozit în momentul producerii acesteia. Ulterior au avut loc alte explozii, din cauza materialelor depozitate, dar acestea s-au oprit între timp. Potrivit sursei citate de Digi24, alte două persoane ar fi intoxicate cu fum.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, deflagraţia a fost anunţată la ora 20:50. „ISU Braşov a alocat 4 autospeciale cu apă şi spumă, 1 autocisterna 10000 litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic. Din primele informaţii este posibil sa fie o victimă. De asemenea, sunt 2 persoane intoxicate cu fum”, informează ISU Braşov.

La operaţiunile de salvare au fost operaţionale şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Râşnov, Bran, Cristian şi Vulcan.