Box office nord-american: „Fast X” a debutat pe primul loc, generând venituri de 67 de milioane de dolari

Filmul „Fast X”, parte din franciza „Fast and Furious”, a debutat pe primul loc la box office-ul nord-american cu 67,25 milioane de dolari. Producţia a acumulat 267,3 milioane de dolari la nivel mondial.

Filmul, produs de Universal, a câştigat 28 de milioane de dolari vineri din 4.046 de cinematografe şi încă 22,43 milioane de dolari sâmbătă şi 16,82 milioane de dolari duminică. Acest lucru a fost suficient pentru a detrona filmul Disney şi Marvel „Guardians of the Galaxy Vol. 3” de pe primul loc, care a avut încasări de 31,9 milioane de dolari.

„Fast X” prezintă un nou răufăcător, Dante Reyes, interpretat de starul din „Aquaman” Jason Momoa, care caută să se răzbune pe Dom Toretto (Vin Diesel) şi restul bandei Fast pentru că tatăl său a fost ucis în timpul unui jaf.

Regizat de Louis Leterrier, filmul îi are în distribuţie pe Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris „Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, Helen Mirren, Scott Eastwood, Nathalie Emmanuel şi Charlize Theron. În distribuţie apar şi Brie Larson, Alan Ritchson, Daniela Melchior, Leo Abelo Perry şi Rita Moreno.

La box office-ul autohton, „The Super Mario Bros. Movie” a adăugat 9,7 milioane de dolari, totalul ajungând la 549 de milioane de dolari. Filmul are încasări de 1,2 miliarde de dolari la nivel mondial.

„Book Club: The Next Chapter”, pe locul patru, a avut încasări de 3 milioane de dolari, veniturile brute ajungând la puţin peste 13 milioane de dolari.

Pe cinci se clasează filmul de groază „Evil Dead Rise”, cu venituri de 2,3 milioane de dolari, totalul la nivel naţional fiind de peste 64 de milioane de dolari.