Blackjack-ul și istoria acestuia în cazinouri (P)

Blackjack este un joc foarte sofisticat, dar ușor de urmărit. Iubit de multe persoane din întreaga lume, datând de multe secole, jocul a evoluat pentru a deveni unul dintre cele mai jucate jocuri de cazinou din zilele noastre.

În mod surprinzător, originile blackjack-ului nu sunt în totalitate acceptate ca fiind corecte. Unii spun că începuturile jocului se află în cazinourile franceze, în jurul anului 1700. Jocul se numea Vingt-et-Un, care se traduce prin douăzeci și unu. Mulți cred cu tărie că a fost „extras” din jocurile de cărți franceze populare pe atunci, precum French Ferme și Chemin de Fer.

Când a început să devină popular în secolul al XVIII-lea, cazinourile ofereau pariuri speciale pentru a atrage mai mulți jucători. Un pariu popular era cel cu șanse de 10 la 1 ca un participant să dețină un Valet de treflă sau de pică cu un As. Cu timpul, cazinourile au scăpat treptat de acest pariu, dar numele Blackjack a rezistat în timp. Poți să joci la un cazinou sau poți să-ți deschizi chiar tu un cazinou daca știi cat costa sa deschizi o sala de jocuri de noroc și poți include blackjackul în oferta ta

Creșterea în popularitate a Blackjack-urilor

Elitele franceze și curțile regale s-au bucurat din plin de Vingt-et-Un, inclusiv Napoleon Bonaparte și amanta regelui Ludovic al XV-lea. Lui Napoleon îi plăcea să joace acest joc în timpul liber. Îl juca adesea pentru a se relaxa sau pentru a sărbători după o bătălie victorioasă. Se zvonește, de asemenea, că a interzis jocurile de cărți printre soldații săi, deoarece credea că le-ar distrage atenția de la îndatoririle lor. Popularitatea jocului l-a adus în cele din urmă în America de Nord. Pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea, coloniștii francezi au asistat la legalizarea primului joc în New Orleans.

Numărarea cărților

„Sistemul de numărare a celor zece” al lui Edward Thorp este creditat în mare măsură cu creșterea numărului de cărți în blackjack. Strategia de blackjack de numărarea cărților a intrat în funcțiune undeva în jurul anilor ’60. Jucătorii foloseau această strategie pentru a determina dacă următoarea mână va oferi un avantaj relativ pentru jucător sau pentru dealer. Jucătorii foloseau această strategie pentru a încerca să răstoarne avantajul casei.

De obicei, făceau acest lucru prin numărarea atât a cărților cu valoare mică, cât și a celor cu valoare mare, pe care participanții le puteau vedea. Strategia de numărare a cărților a ajutat la reducerea pierderilor potențiale atunci când numărătoarea generală nu părea favorabilă.

Contribuțiile lui Edward Thorp

Edward Oakley Thorp este un profesor de matematică american care a predat la MIT. Thorp este, de asemenea, responsabil pentru inventarea sistemului de numărare a cărților. El a folosit un sistem pentru a determina dacă urmărirea cărților ar oferi un avantaj asupra jocului. Apoi a vizitat cazinourile din Las Vegas pentru a-și testa teoriile. Se pare că teoriile sale au funcționat – a câștigat atât de mulți bani încât, în cele din urmă, i s-a interzis să mai joace. Și-a publicat concluziile și regulile în cartea sa „Beat the Dealer” în 1962. Acesta a fost momentul în care numărarea cărților a crescut în popularitate.

La un moment dat, cazinourile din Las Vegas nu se descurcau prea bine, deoarece tehnica de numărare a cărților era în plină desfășurare. A fost momentul în care Agenția Griffin a intervenit. În 1967, un detectiv particular din Las Vegas a venit cu ideea de a publica o carte în care să prezinte infamii numărători de cărți și trișori la jocurile de noroc. În plus, agenția își propunea să ofere servicii de investigație și supraveghere pentru cazinouri. Eforturile au reușit să dezvăluie cu succes mulți jucători care jucau sub nume și pseudonime false.

Blackjackul modern

În epoca contemporană a blackjack-ului, multe lucruri s-au schimbat. Creșterea popularității internetului a făcut ca multe cazinouri terestre să devină online, oferind jucătorilor versiuni digitale ale jocurilor lor. Cazinourile moderne populare, la fel ca și cazinourile terestre, oferă, de asemenea, un mediu sigur pentru ca jucătorii să joace blackjack. Jucătorii au la dispoziție mai multe opțiuni de plată, ceea ce le facilitează depunerile și retragerile.

Cazinourile online oferă, de asemenea, versiuni avansate de joc cu dealer live, oferind jucătorilor o experiență aproape de realitate, cu toate măsurile de siguranță incluse. În timp ce versiunea clasică de blackjack prezintă pachetul obișnuit de cincizeci și două de cărți, variantele mai noi ale jocului prezintă și mai multe pachete. De fapt, în multe versiuni de blackjack, jucătorii pot amesteca mai multe pachete de cărți împreună. Cu milioane de oameni care joacă zilnic jocuri de blackjack online, este evident că lumea digitală reprezintă viitorul acestui joc.

Blackjack și dincolo de el

Până în ziua de azi, blackjack-ul rămâne un favorit al jucătorilor pasionați de jocuri de noroc. De la regulile relativ simple până la strategiile complexe, blackjack este jocul perfect pentru mulți, fie că sunt începători sau veterani experimentați. Deoarece blackjack-ul implică elemente de îndemânare și noroc, de-a lungul anilor au apărut multe ghiduri și strategii pentru a avea succes. Deoarece jocul în sine este atât de versatil și de simplu, jocul online poate fi la fel de interesant online ca și în viața reală.