Previziunile lui Bill Gates. Ce crede al doilea cel mai bogat om din lume despre criptomonede, evoluția tehnologică și ce hobby-uri are

bill gates microsoft hepta mediafax

Bill Gates, cofondatorul companiei de tehnologie Microsoft Corporation și al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de peste 91 de miliarde de dolari, a participat, recent, la o sesiune de întrebări și răspunsuri organizată pe platforma online Reddit. Oamenii obișnuiți au avut, astfel, ocazia să comunice direct cu unul dintre cei mai influenți oameni din istorie și să primească răspunsuri la diferite curiozități.

Bill Gates, despre criptomonede: „Principala caracteristică a criptomonedelor este anonimatul, ceea ce nu cred că e un lucru bun. Este un lucru bun abilitatea guvernelor de a găsi spalarea de bani, evaziunea fiscală și finanțarea terorismului. Chiar acum, criptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra fentanil (substanță folosită la anestezie, n.r.) și alte substanțe, astfel că reprezintă o tehnologie rară care provocă decese în mod direct. Cred că valul speculativ din jurul ofertelor inițiale de monede și al criptomonedelor este extrem de riscant pentru cei care investesc pe termen lung”.

Bill Gates, despre următoarea criză economică: „Da (va veni o criză asemănătoare celei din 2008, n.r.). Este greu de spus când, dar cert este că va veni. Din fericire, am reușit să trecem prin asta într-un mod rezonabil. Warren (Buffett, n.r.) a vorbit despre asta și înțelege acest domeniu mai bine decât mine. În ciuda acestei previziuni, sunt destul de optimist în legătură cu modul în care inovarea și capitalismul vor îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor”.

Bill Gates, despre cele mai importante trei obiective: „Pentru Fundație (Fundația Bill și Melinda Gates, n.r.), ar fi să poată reduce mortalitatea infantilă, malnutriția și să elimine poliomielita (paralizie infantilă, n.r.). Pentru inovare, ar fi progresul energetic și îmbunătățirea modului în care educăm copiii. Pentru familia mea, cel mai important este ca cei mici să meargă la facultate și să aibă o experiență extraordinară acolo. Sunt mai mult de trei obiective și încă nu le-am menționat pe cele din tenis (sportul practicat de Gates, n.r.)”.

Citiți și: Elon Musk: ce cărți a citit omul care tocmai a trimis o mașină în spațiu

Bill Gates, despre dezvoltarea economică fără a distruge resursele planetei: „În esență, majoritatea resurselor nu sunt „distruse”. Elementele cu care am început sunt încă aici. Bineînțeles că este nevoie de energie pentru a recicla lucrurile, dar sunt optimist, ne vom da seama cum să evităm distrugerea planetei. Numărul noilor născuți a atins deja apogeul, ceea ce va limita creșterea numărului de oameni de pe Pământ.

Bill Gates, despre cum va fi afectată economia de automatizarea muncii: „Automatizarea a dus la productivitate, încă de la revoluția industrială, inclusiv în ceea ce privește tractoarele și confecționarea articolelor de îmbrăcăminte. Prin dezvoltarea de software, acest proces va continua să accelereze, astfel că trebuie să ne gândim la modul în care educăm oamenii pentru noile locuri de muncă apărute. Automatizarea generală este un lucru minunat; în cele din urmă, nu vom mai trebui să muncim atât de mult. Însă ar mai trebui să treacă o generație pentru a vedea schimbări importante.

Bill Gates, despre evoluția tehnologică: „Cel mai uimitor lucru va fi când computerele vor putea citi și înțelege textele la fel ca oamenii. Astăzi, calculatoarele pot face lucruri simple, cum ar fi căutarea cuvintelor specifice, dar concepte precum vacanța, cariera sau familia nu sunt încă înțelese. Microsoft și alții lucrează la acest lucru pentru a crea un asistent util. Acest subiect a fost mereu ca un fel de Sfânt Graal al software-ului, mai ales de când vederea și vorbirea sunt, în mare măsură, rezolvate”.

Citiți și: De ce Elon Musk detestă să fie comparat cu Steve Jobs?

Bill Gates, despre prioritățile de investiții ale guvernelor: „Cred că sănătatea, educația și combaterea sărăciei merită mai multă atenție și inovație decât primesc astăzi. Este interesant că încă le privim separat, în loc să avem mai degrabă o imagine de ansamblu cu provocările cu care ne confruntăm”.

Bill Gates, despre computerele cuantice: „Am petrecut o lună învățând matematica din spatele calculatorului cuantic cu ajutorul echipei Microsoft și cu o mulțime de cursuri online. Voiam să înțeleg cum pot computerele cuantice să factorizeze numerele mult mai repede decât computerele obișnuite. Suntem la început, dar da, Microsoft investește mult în computerele cuantice – în special în tratarea problemelor de eroare pe care majoritatea abordărilor le au”.

Bill Gates, despre pasiunea pentru IT și cum definește succesul: „Am văzut pentru prima dată un computer când aveam 13 ani. Am fost fascinat. Am avut noroc că am făcut ce mi-a plăcut, ceea ce m-a ajutat enorm să mă dezvolt în anii următori. Am avut îndoieli în privința tuturor abilităților mele, însă în cunoștințele mele în programare am avut mereu încredere. Sunt multe feluri de a avea succes. Am avut succes când am obținut note bune în liceu. Apoi, când am văzut realizat visul de a avea un computer personal până înainte de 1990. Acum încerc să fiu un tată bun și, prin Fundație, încerc să îndeplinesc obiective îndrăznețe, precum eliminarea malariei și a poliomielitei. Cred că este bine ca întotdeauna să stabiliți obiective în al căror succes să aveți unele îndoieli”.

Citiți și: Cum îl concurează Jeff Bezos pe Elon Musk: cea mai extravagantă competiție din istorie

Bill Gates, despre mâncarea preferată și asigurarea alimentelor în zonele sărace: „Uneori, mai gătesc supă de roșii. Este reconfortant și îmi amintește de copilărie. Nu prea îmi fac sandvișuri. În privința alimentelor pentru zonele sărace, există câteva moduri minunate de a obține carne din celule animale, fără să sacrifici animalele. Fundația finanțează cercetări în acest sens și, dacă vom obține o productivitate bună în Africa, cred că vom putea hrăni lumea”.

Bill Gates, despre hobby-urile sale: „Timpul este mereu greu de organizat. Tenisul este un mare hobby al meu și încerc să joc de două ori pe săptămână, mai mult vara. Încerc să citesc câteva cărți în fiecare lună și mai multe în vacanță. Melinda și cu mine ne consultăm mereu programele, pentru a ne asigura că echilibrăm lucrurile. Eu călătoresc cam o treime din timp cu treburi legate de Fundație”.

 


FOTO: Hepta / Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *