BERD anunţă ASF şi MF că a început o analiză actuarială independentă la Euroins

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a angajat o companie globală de consultanţă pentru a realiza rapid, până la finele lunii martie, o analiză actuarială independentă a contractelor de reasigurare încheiate de Euroins, astfel încât orice potenţial deficit de capital să fie cunoscut şi remediat la timp, pentru a nu mai disturba piaţa, arată directorul BERD pentru Europa Centrală şi de Sud Est, Charlotte Ruhe, într-o scrisoare transmisă marţi preşedintelui ASF, Nicu Marcu, şi ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, obţinută de Profit.ro.

BERD anunţă ASF că sprijină conducerea Euroins în reducerea în continuare a cotei pe piaţa RCA până la 25%, după ce şi anul trecut a scăzut sub 28%, la o subţiere a portofoliului cu 250.000 de poliţe obligatorii auto.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a devenit acţionar minoritar al Euroins în urma unui acord semnat în 2021, dar avizat de ASF anul acesta, în februarie, a iniţiat realizarea analizei actuariale independente în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al asigurătorului.

Scrisoarea trimisă de directorul BERD preşedintelui ASF aduce aceste precizări despre măsurile luate, după raportul de control al autorităţii de supraveghere de luna trecută.

BERD promite să comunice ASF rezultatele analizei, pe care o doreşte finalizată până pe 31 martie 2023, conform Profit.ro, care prezintă integral documentul transmis de BERD.