Badea, Hidroelectrica: Listarea la bursă a companiei ar putea avea loc în septembrie 2020

hidroelectrica

Listarea la bursă a producătorului de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, ar putea avea loc în septembrie 2020, a declarat joi Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa „Focus Energetic”.

Iniţial, urmau să fie listate 15% din acţiuni, dar Guvernul a modificat acest procent la 10%.

„Există o comisie la nivelul Ministerului Energiei (acţionarul majoritar. n.r.) care trebuie să aprobe toate task-urile, paşii, caietele de sarcini etc. Am finalizat în şedinţa de săptămâna trecută task-ul pentru consultantul juridic, mai avem pregătit totul ca să lansăm licitaţia în foarte scurt timp, suntem în faza de pregătire a ultimelor documente necesare urcării în SEAP. Licitaţiile pentru consultanţă juridică în vederea listării şi pentru desemnarea consorţiului de listare care se va ocupa de această procedură sunt în faze avansate, astfel încât, pe un calendar normal, listarea se poate întâmpla undeva în cursul lunii septembrie a anului următor”, a spus Badea, la conferinţa „Focus Energetic”.

El dă ca sigură listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi urmează să se stabilească dacă se va lista şi pe bursa din Londra.

Profitul net al Hidroelectrica a scăzut cu 8,3% în prima jumătate a anului, la 901,5 milioane lei.

Cifra de afaceri a Hidroelectrica a crescut cu aproape 18% în primul semestru din 2019, la circa 2,35 miliarde lei.

Compania şi-a planificat pentru 2019 cheltuieli cu investiţiile în sumă de 532,03 milioane lei. Hidroelectrica estimează pentru acest an venituri totale de 3,51 miliarde lei, la un profit net de aproape 824 milioane lei.

Hidroelectrica are circa 3.500 de salariaţi. Este companie controlată de statul român, în proporţie de 80%, prin Ministerul Energiei, celălalt acţionar fiind Fondul Proprietatea. Compania exploatează un număr de 208 centrale, cu o putere instalată totală de 6.444 MW.


FOTO: Mediafax

Sursa: News.ro