Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Croaţia: Este anunţat un val de caniculă. Ce probleme pot apărea

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Croaţia că în perioada 26-27 iulie 2019, majoritatea regiunilor ţării se confruntă cu un val de caniculă, potrivit News.ro.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, în perioada 26-27 iulie 2019, majoritatea regiunilor ţării se confruntă cu un val de caniculă. Autorităţile locale au emis cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 26 iulie 2019, în regiunile Zagreb, Knin şi Rijeka. A fost emis şi un cod galben de caniculă pentru regiunile Karlovac, Gospić, Split şi Dubrovnik. Se recomandă cetăţenilor români să evite expunerea directă la soare şi să se hidrateze corespunzător”, se arată într-un comunicat transmis News.ro.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în reţeaua electrică, precum şi la riscul apariţiei incendiilor de vegetaţie.

Se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic: https://www.meteo.hr; Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions; Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr; Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul R. Croaţia, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă  al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginii de Internet  http://zagreb.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”(http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Foto: Pixabay