Aparat de zbor prăbuşit în judeţul Bacău. MApN precizează că nu este o aeronavă militară

Un aparat de zbor s-a prăbuşit luni în judeţul Bacău, autorităţile intervenind în zonă. Ministerul Apărării precizează că nu este vorba despre o aeronavă militară. Potrivit IPJ Bacău, mesajul de alertă a fost primit de Romatsa.

Astfel, potrivit sursei citate de News.ro, pompierii au fost anunţaţi de Romatsa cu privire la faptul că s-a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultrauşor, într-o zonă împădurită de la limita comunelor Buhoci şi Ungureni. În acest moment, poliţiştii efectuează căutări, împreună cu echipajele de pompieri.

Spre locul indicat se deplasează o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de descarcerare şi o maşină SMURD. Intervenţia este în dinamică.

Informaţiile iniţiale arătau că este vorba despre un MIG, dar Ministerul Apărării a menţionat că nu este implicată nicio aeronavă militară în eveniment.

Un incident similar a avut loc sâmbătă, când un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna prahoveană Târgşoru Vechi. La bord se afla doar pilotul, care a fost declarat decedat.