Anca Tănăsescu, fondatoarea Wow Lab: ”În 2023, am organizat peste 500 de ateliere. Anul acesta, prognozăm o creștere cu 39% a numărului de elevi, față de anul trecut”

NewMoney 27/06/2024 | 09:30 Ştiri
Anca Tănăsescu, fondatoarea Wow Lab: ”În 2023, am organizat peste 500 de ateliere. Anul acesta, prognozăm o creștere cu 39% a numărului de elevi, față de anul trecut”

Wow Lab, prima companie de educație științifică prin experimente din România, fondată de antreprenoarea Anca Tănăsescu, estimează o cifră de afaceri cu 50% mai mare anul acesta, față de 2023, și are obiective precise de dezvoltare: extinderea rețelei de școli private, atragerea mai multor clienți corporativi și extinderea prezenței la evenimentele pentru copii în malluri și centre comerciale din orașele mari și medii din țară.

”Ca business, Wow Lab a înregistrat în 2023 cea mai mare creștere de până acum și asta datorită creșterii numărului de contracte cu școlile, dar și faptului că fiecare unitate școlară poate să își aleagă perioade diferite pentru activitățile din Săptămâna Altfel și Săptămâna Verde, ceea ce ne-a permis să ajungem la mai mulți copii. Un alt element care a contribuit la creșterea afacerii a fost diversificarea portofoliului de cursuri. În unele situații, am dezvoltat pentru fiecare an școlar programe noi de experimente științifice”, detaliază Anca Tănăsescu.

De exemplu, sunt școli cu care colaborează neîntrerupt de zece ani, având copii înscriși la cursurile Wow Lab pentru doi sau trei ani consecutivi. ”Anul trecut, de exemplu, în oferta noastră de cursuri de lungă durată am inclus cursuri despre anatomie, astronomie, fizică, chimie, dar și un curs de criminalistică. Pentru viitorul an școlar am pregătit deja trei noi module: TikTok Science, Lotions & Potions și Food Science. Daca luăm câteva cifre ca reper, în 2023 am organizat peste 500 de ateliere”, continuă antreprenoarea. Pentru anul 2024, în ceea ce privește numărul de elevi, este prognozată o creștere cu 39% față de anul trecut. În cei 11 ani de activitate, Wow Lab a realizat peste 200 de experimente și a oferit peste 3.500 de ore de predare, implicând aproximativ 20.000 de copii. De asemenea, cifra de afaceri din 2024 este estimată să ajungă la 600.000 de lei, cu 50% maim ult prin comparație cu 2023.

În 2023, 75 de clase din 34 de școli au participat la atelierele Wow Lab. Pentru 2024, startup-ul estimează că va ajunge la 105 clase din 55 de școli, cu un total de 4.600 de elevi participanți, în creștere cu 39% față de cei 3.300 de copii din 2023.

„Ce diferențiază Wow Lab este că noi vrem să apropiem copiii de științe într-un mod inovator și creativ, ei învățând prin practică și experiment, dar și distractiv. De aceea, nu punem accent pe teorie, pe competiție și nu pregătim copiii pentru concursuri sau olimpiade, cum se întâmplă în sistemul educațional formal. Scopul nostru este să hrănim curiozitatea copiilor și nevoia lor firească de cunoaștere, completând astfel curricula educațională națională sau internațională, cum e în cazul școlilor private din țara noastră”, a declarat Anca Tănăsescu, fondatoarea Wow Lab.

Formatorii Wow Lab sunt tineri oameni de știință români și străini – studenți sau absolvenți de chimie, fizică, biologie, farmacie, medicină.

”În prezent, echipa noastră este formată din 13 formatori însă având în vedere interesul tot mai crescut pentru serviciile pe care le oferim, intenționăm să creștem numărul de colegi până la sfârșitul acestui an, ajungând până la 19 colaboratori”, adaugă Anca Tănăsescu.

Potrivit spuselor sale, școlile internaționale cu care colaborează își doresc programe în limbi străine pentru a fi cât mai aproape de comunitățile lor, unde copiii de cele mai multe ori nu vorbesc limba română. Pe de altă parte, Wow Lab intenționează să coopteze și colegi din alte țări.