Americanii de la Fitbit: tranzacția cu Vector Watch exclude partea de hardware

Producătorul american de brățări de fitness Fitbit a confirmat că a preluat „anumite active” ale Vector Watch, „o companie de dispozitive purtabile foarte respectată din Europa, cunoscută pentru abordarea inovativă și funcțională legată de design și dezvoltare”, și că va pune bazele unui centru de cercetare și dezvoltare la București.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, însă Fitbit a precizat pentru NewMoney, că „tranzacția exclude produsele hardware ale Vector Watch”. Astfel, Fitbit a preluat doar drepturile intelectuale ale Vector Watch, precum și echipa care se află în spatele businessului de ceasuri inteligente.

„Ca și în cazul recentei achiziții a activelor Pebble (producător american de ceasuri inteligente – n.r.), Vector Watch aduce o valoroasă expertiză asupra industriei, ajutând la accelerarea dezvoltării de noi produse, caracteristici și funcționalități. Prin alăturarea echipei Vector Watch, vom stabili la București un centru revoluționar de dezvoltare pentru a ne consolida capacitățile globale de inginerie și pentru a ne extinde prezența în zona EMEA”, au mai spus reprezentanții Fitbit.

Vector Watch a fost fondat în 2013 de către Andrei Pitiș, fost General Manager la Ixia România. Lui i s-au alăturat, la vremea respectivă, co-fondatorii Irina Alexandru și Dan Tudose, cu o experiență considerabilă în design de produs, respectiv design hardware, precum și alți ingineri hardware, designeri și dezvoltatori software.

La jumătatea lui 2014, Vector Watch primea o investiție de tip seed, de 500.000 de euro, din partea Gecad. Au urmat apoi și alte runde de investiții atât din partea Gecad cât și a altor investitori.

Finanțarea făcută de fondul de investiții Gecad, controlat de antreprenorul Radu Georgescu, a fost urmată de stabilirea sediului central al Vector Watch la Londra. În poziția de director general al companiei a fost recrutat Joe Santana, fost CEO al Timex, iar de designul produsului s-a ocupat Steve Jarvis (aflat în Portland, Oregon, Statele Unite), care a mai lucrat și cu giganți precum Nike sau Timex. Producția era asigurată de Bandu (Hong Kong). Partea de design engineering și hardware era făcută la București, potrivit informațiilor de pe blogul lui Radu Georgescu.

Citiți și: Tranzacție-surpriză: businessul Vector Watch intră în portofoliul americanilor de la Fitbit

 


FOTO: Vector Watch

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *