Affidea încheie un acord pentru achiziția centrelor de radioterapie MedEuropa România

Grupul Affidea, furnizor medical de servicii de diagnostic imagistic avansat, ambulatoriu și tratament, anunță astăzi că a încheiat un acord pentru achiziția MedEuropa România, un renumit furnizor de servicii de tratament al cancerului.

MedEuropa România deține patru centre medicale în orașele București, Constanța, Brașov și Oradea, iar un nou centru urmează să fie deschis în Iași. Compania este cunoscută pentru expertiza sa în servicii avansate de tratament al cancerului, precum radioterapie, chimioterapie și consultații de oncologie. Această achiziție adaugă radioterapia în gama de servicii a clinicilor Affidea în România, completând serviciile existente de radioterapie pe care Affidea le deține în alte țări europene.

„Cancerul răpește prea multe vieți în comunitățile noastre, aproximativ 100.000 de persoane fiind diagnosticate cu o boală oncologică în România în fiecare an. Această achiziție nu vizează doar extinderea rețelei naționale a Clinicilor Affidea, este mai ales despre sprijinul real pe care dorim să-l oferim sistemului național de sănătate, precum și persoanelor afectate de această boala nemiloasă. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu echipa de profesioniști ai MedEuropa după încheierea tranzacției și să continuăm să oferim expertiză și profesionalism fiecărui pacient oncologic, facilitând accesul la o gamă variată de servicii medicale, de la diagnostic la tratamentul si monitorizarea patologiilor oncologice”, a declarat Răzvan Predica, CEO Affidea România și Ungaria.

„În cadrul Affidea, ne bucurăm de o experiență bogată în furnizarea de servicii oncologice integrate în mai multe țări din Europa, cu o rețea importantă de Clinici comunitare și Centre de Excelență ce oferă servicii medicale de cea mai înaltă calitate pentru comunitățile din care facem parte. Piața medicală din România s-a angajat să îmbunătățească ratele de supraviețuire în cazul afecțiunilor oncologice, iar modelul nostru de servicii integrate va avea un rol important în a îmbunătăți diagnosticul în faze incipiente, precum și furnizarea unui acces sporit la serviciile de radioterapie pentru un tratament eficient. Atât Affidea, cât și MedEuropa se bucură de o foarte bună reputație și încredere în rândul pacienților, ce sunt bazate pe standardele înalte de calitate și pe rezultatele medicale dovedite clinic. Sunt încrezător că integrarea acestor servicii va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor medicale în cazul pacienților oncologici”, a spus Guy Blomfield, CEO și Președinte al Boardului de Management al Grupului Affidea.

Finalizarea achiziției este supusă aprobarii Consiliului Concurenței din România. În această tranzacție, Grupul Affidea a fost asistat juridic de Societatea de avocatură Rizoiu & Poenaru, de firma Clifford Chance și TS Partners, în timp ce Deloitte Romania a asistat Affidea în procesul de due diligence financiar si fiscal, precum și în asistență la tranzactie. MedEuropa a fost asistată juridic de Biris Goran și Linklaters.