Adrian Tomşa despre achiziţia Telekom: Vrem să construim şi să consolidăm un brand puternic, 100% românesc

Quantum Project, companie de proiect controlată de antreprenorul român Adrian Tomşa, anunţă că a semnat cu OTE, companie de telecomunicaţii subsidiară a Deutsche Telekom, un acord angajant cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni de 99,9999994% deţinut la Telekom România Mobile Communications. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea tuturor aprobărilor necesare de la instituţiile Statului Român competente, în paralel cu definitivarea termenilor documentului.

În cursul zilei de 21.11.2023, tranzacţia a fost anunţată oficial de OTE la Bursa de Valori de la Atena (ATHEX), conform procedurilor legale.

„Avem încredere că instituţiile Statului Român vor analiza favorabil cât mai curând această tranzacţie, toate documentele necesare fiind deja depuse în acest sens.  Menţinerea companiei Telekom România Mobile Communications ca jucător distinct în piaţă, fără a fi absorbită de niciunul dintre celelalte grupuri de telecomunicaţii prezente pe piaţa românească, va permite conservarea unui mediu de piaţă competitiv, în beneficiul tuturor utilizatorilor din România“, a afirmat Adrian Tomşa.

Numărul mare de investitori interesaţi de preluarea companiei operate de OTE în ultimii ani certifică potenţialul acesteia. Antreprenorii români implicaţi în proiectul Quantum Project intenţionează să construiască şi să consolideze un brand puternic, 100% românesc, dedicat exclusiv clienţilor autohtoni.

”Interesul faţă de Telekom România Mobile Communications exprimat de mai mulţi investitori în ultimii ani nu face decât să demonstreze şi să întărească potenţialul companiei şi al pieţei de telecomunicaţii din România. Odată finalizată achiziţia vom iniţia procesul de transformare a companiei într-un operator local, dinamic, sigur, dedicat tuturor clienţilor rezidenţiali autohtoni şi care, în acelaşi timp,  să ofere suport  pentru marile proiecte naţionale de digitalizare de care România are mare nevoie.  Prin preluarea acestor operaţiuni vom dezvolta un proiect 100% românesc de succes, cu speranţa că acest model va da încredere şi va fi un exemplu pentru spiritul antreprenorial românesc. Cu această ocazie, aş dori să le mulţumesc tuturor partenerilor noştri din proiect cu ajutorul cărora vom face posibilă această tranzacţie”, a completat Adrian Tomşa.

Telekom România Mobile Communications S.A. este o companie de telefonie mobilă ce operează în România sub marca comună Telekom.ro, care este deţinut de OTE, la rândul lui deţinut de Deutsche Telekom.  Subsidiară a grupului Deutsche Telekom, compania de telecomunicaţii Telekom România Mobile oferă românilor servicii de telefonie mobilă de cea mai înaltă calitate. La sfârşitul celui de-al treilea trimestru din 2023, Telekom Romania Mobile avea 1.883.000 milioane de abonaţi şi 2.016.000 milioane de utilizatori prepaid.