3 sfaturi pentru pregătirea plimbărilor cu bicicleta (P)

Te încurajează vremea de afară și vrei să ieși în aer liber, ca să mai faci un pic de mișcare pe două roți? Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi utile despre cum să te pregătești ca să beneficiezi de cele mai reușite plimbări cu bicicleta. 

Selectează trasee cicliste conform nivelului tău de pregătire

Evaluează realist priceperea ta la turele pe bicicletă și alege itinerarii potrivite cu nivelul de pregătire fizică și experiența pe două roți. Găsești pe site-urile de cicloturism rutele urbane și rurale pentru mers pe bicicletă, plus sfaturi despre cum să alegi traseul de ciclism în funcție de nivelul de pregătire.

Ca să te antrenezi pentru o vacanță pe bicicletă poți să începi cu trasee mai ușoare, cum sunt cele din Pădurea Cernica, Comana, Periș, Cornățelu, Băneasa, Căldărușani sau Mogoșoaia. După ce capeți experiență, poți să încerci trasee cu bicicleta pe munte pe Valea Prahovei, zona Brașovului, în Apuseni, Mehedinți sau Neamț.

Poartă echipament sportiv adecvat pentru mersul pe bicicletă

Când te pregătești pentru o plimbare cu bicicleta, trebuie să achiziționezi echipament sportiv special, ca să te simți confortabil și să fii în siguranță, fără riscuri de accidentare. Alege haine de ciclism în funcție de anotimp și de caracteristicile traseului pe care vei merge (urban, la câmpie, prin pădure, montan ș.a.)

Vei purta: pantaloni, colanți sau șort, șosete, guler, manșete, jachetă, tricou sau bluză. Pentru o protecție superioară alege bluză termică pentru ciclism, cagulă pentru ciclism, vestă reversibilă, mănuși, vestă reflectorizantă, cască, protecție cască, protecții pentru coate și genunchi, protecție de ploaie pentru bicicletă.

Alege modelul potrivit dintre mai multe tipuri de biciclete

Studiază cu atenție oferta din magazinele cu articole sportive și alege modelul potrivit dintre diferite tipuri de biciclete. Ia în considerare funcționalitatea și gândește-te dacă vei utiliza bicicleta pentru agrement, plimbări de relaxare sau vei încerca să mergi și la competiții cicliste.

Un alt criteriu pentru alegerea bicicletei este construcția cadrului. Acesta poate să fie vertical sau pliabil. Sistemul de angrenare poate să fie cu o viteză sau mai multe viteze, iar propulsia o poți alege clasică sau asistată de motor electric.

Pentru vacanțe active în natură vei căuta modele de biciclete pentru trekking,  biciclete touring, biciclete cross sau pentru mountain bike. Alege modelul preferat și verifică stabilitatea, înălțimea șeii și lungimea cadrului. Completează dotările standard cu accesorii de siguranță și sisteme antifurt.

Ai la dispoziție biciclete în rate cu CardAvantaj, cu dobândă zero* ca să faci economii la bugetul de vacanță. Folosește cardul cumpărături ca să plătești online sau în magazin, la oricare dintre retailerii de articole sportive din rețeaua de parteneri CardAvantaj. Acum este simplu să te bucuri de plimbări cu bicicleta alături de familie și prieteni, în orice anotimp!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Sursa foto: Shutterstock