200.000 de angajaţi riscă şomajul după ce companiile străine au părăsit Rusia în urma războiului din Ucraina

Aproximativ 200.000 de oameni riscă să îşi piardă locurile de muncă în Moscova drept consecinţă a suspendării activităţilor companiilor străine în Rusia, a declarat, luni, primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, într-o postare pe blog.

Autorităţile vor continua să implementeze planuri cu scopul de a sprijini angajaţii care riscă să devină şomeri, alocând 3,36 miliarde de ruble (41 de milioane de dolari) pentru aceste planuri, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

„Continuăm să implementăm planul de îmbunătăţire a sustenabilităţii economiei capitalei. După cum era planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de sprijinire a angajaţilor care riscă concedierea. Luând în considerare subvenţiile acordate de bugetul federal, 3, 36 miliarde de ruble vor fi alocate pentru implementarea acestuia”, a mai afirmat el.

În primul rând, programul se adresează angajaţilor companiilor străine care şi-au suspendat temporar activităţile sau au decis să părăsească Rusia. Potrivit estimărilor, primarul spune că aproximativ 200.000 de oameni riscă să îşi piardă locul de muncă, relatează CNN, citat de News.ro.

Planul de asistenţă pentru angajare include pregătirea personalului, angajarea în proiecte temporare şi publice şi stimulente pentru organizaţiile şi firmele care fac aceste angajări.